Intresserad ?

Är detta något som tilltalar dig, som värnar om Kristianstads stadskärna, hör gärna av dig. Allt för vår stad Kristianstad.
levandekristianstad@gmail.com

fredag 5 april 2013

Oklarhetens strategi i Kristianstad och Haparanda.


Läs här vad Urbant Lokalt skriver om Kristianstad med "utomstående ögon"!

Inga smickrande ord om hur Kristianstads styrs.

Något som stadens beslutsfattare i Kristianstad borde ta till sig och tänka efter mer än en gång, innan Kristianstad lider stor skada.


Oklarhetens strategi i Kristianstad och Haparanda

Stora projekt får stora konsekvenser. Därför är det viktigt att man reflekterar över detta innan projekten drivs igång. En öppen process är nödvändig så medborgarna förstår. Projekten får inte avgöras i en liten krets som utvecklar en gemensam verklighetsuppfattning. Ändå är det vad som verkar ha skett i Kristianstad.

I Kristianstad pågår byggandet av ett köpcentrum inne i stadskärna och ett planarbete pågår för ett externcentrum. Kristianstads stadskärna består av många lokala företagare. De kommer att få konkurrens av kedjeföretag vars styrning sker från annat håll än Kristianstad. I stället för att stödja ett lokalt näringsliv driver en liten krets  av politiker och tjänstemän fram projekt som innebär motsatsen – kedjeföretagens dominans med ett ägande som ingen känner. Den tjänsteman som fick adrenalinkickar i stadens tjänst arbetar nu för motparten.


Kommentera du också 


Klicka här på >> Lämna din kommentar 

Skriv ett inlägg i den öppna debatten om och för Kristianstads positiva utveckling.

___________________________  
Vi har placerat bloggen Dialog Kristianstad i Kristianstad bloggkartan.se

Läs även andra bloggares åsikter om : , , , , , , , , , , , , , , , , , , Powered by Disqus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är en kommentar från bloggen Dialog Kristianstad